Bölcsőde

Önkormányzati bölcsődék Ferencvárosban

Ferencvárosban öt önkormányzati bölcsőde van. Egy Belső-Ferencvárosban, kettő a Középsőben, szintén kettő pedig a József Attila lakótelepen. Térképen mutatjuk, hogy pontosan hol találhatóak.

Az öt IX. kerületi önkormányzati bölcsőéről részletes információkat találtok a ferencvárosi egyesített bölcsődei intézmények honlapján. Ezen kívül nyolc helyszínen találtunk családi bölcsődét. Narancssárga színnel jelöltük az önkormányzati bölcsődéket, kék színnel pedig a családi bölcsődéket. Rákattintva a főbb adataik láthatók (név, cím, email, telefon).

Aprók Háza (Ráday utca 46.)

Az Aprók háza bölcsőde épülete kétemeletes, előkertje tágas, játszóudvarrá kialakított. Ezen kívül még két hátsó felújított udvar található az épület mögött. A csoportok a három udvart felváltva használják. A homlokzati részen, a földszinten egy rövidebb, az emeleten egy hosszú keskeny terasz áll a gyermekek rendelkezésére, melyek közvetlenül kapcsolódnak a csoportszobákhoz. Itt a gyermekek kedvükre motorozhatnak, csúszdázhatnak.

A bölcsődében 100 gyermek számára van férőhely. Az intézmény saját konyhával rendelkezik.

Varázskert (Thaly Kálmán u. 17.)

A Varázskert bölcsőde udvara tágas játszókerttel, homokozóval, kerékpárúttal, pancsolóval, változatos udvari játékokkal és babaházzal felszerelve várja a bölcsődés gyermekeket.

Az épület belső terei tágasak, világosak, modernek, egységes színvilágúak. A földszinten találhatóak a gyermekcsoportok, a só szoba, orvosi szoba, időszakos gyermekfelügyeleti szoba, tálalókonyha, akadálymentesített felnőtt WC, a lift, a gazdasági bejárat, és különböző tárolók (hulladék, ételmaradék).

A 2 gondozási egységben 2- 2 csoportszoba található. A bölcsőde saját konyhával rendelkezik, a helyi főzés lehetővé teszi, hogy a gyermekeknek egyéni igényeihez esetleges diétájához igazodó speciális ételeket készíthessenek.

Fehérholló (Fehérholló utca 2-4.)

Földszintes nagy alapterületű bölcsőde, melyet nagy kert vesz körül. A bölcsőde 60 férőhelyes, nyugodt, csendes környezetben található. Két gondozási egység 3-3 csoportszobával várja a gyerekeket.

Pöttyös (Pöttyös utca 8/a.)

A bölcsőde emeletes, lift nélküli épület. Ennek előnye, hogy gyermekeink, hamar megtanulják a lépcsőn való közlekedést. Kis alapterületű, családias, barátságos, otthonos. Az épületben 2 gondozási egység található, kettő-kettő csoportszobával, amelyekben 42 gyermek nevelésére van lehetőség.

Manó-lak (Dési Huber u. 9.)

Az intézmény büszkesége az udvar, mely hatalmas, gondozott zöld területűek, ősfáival ideális teret nyújt az önfeledt játékra. A felújított kert gumitéglával borított és így sáros időben is lehetőséget nyújt a gyermekek szabadban történő tartózkodására.

A bölcsődei férőhelyek száma 76.  Az egészséges életmód szempontjából fontos tényező a bölcsőde saját főzőkonyhája, melyben mindennap változatos, ízletes ételek készülnek.