Ferencváros Börzsöny könyvtár

Kukkantsunk be a Börzsöny utcai könyvtárba!

Nyári szünete után kinyitott a FSZEK Börzsöny utcai fiókkönyvtára is. Újra várják régi és új olvasóikat! Így könyvtári sorozatunkat a náluk tett látogatással folytatjuk. Korábbi könyvtáras írásunkat itt olvashatjátok.

A könyvtár a fákkal teli József Attila lakótelepen alig észrevehető. De érdemes keresni! A hosszú épületben a buddhista főiskola és a rendőrség között található. A vadkörtefától a felirat is alig látszik. Tájékozódási pont a bejárat előtt álló József Attila-szobor. A könyvtár az épület felső szintjén van, így egy lépcsőt mindenképpen meg kell mászni. A babakocsik biztonságos tárolása nincs megoldva, de az épület előtt van kerékpártároló. Kisebb méretű értékeink, kabátunk megőrzésére a lépcső tetején elhelyezett zárható szekrények szolgálnak. Felérve a balra nyíló helyiség szolgál olvasói térként. Felújított, tágas, világos környezetben vár Tóthné Movik Adrien, könyvtárvezető és Kiszelné Kovács Erzsébet, könyvtáros, akik szívesen veszik a kérdések mellett a véleményeket is.

Egyterű könyvtár, sűrű polcokkal.

Ferencváros Börzsöny könyvtár

Olvasóterme nincs, így csak kisebb, max. 50 fős programot tud szervezni vagy olyat, ami több kisebb asztal körül zajlik, hiszen szeparált fülke” több is van.

Ferencváros börzsöny könyvtár

Ferencváros börzsöny könyvtár

A gyermekkuckó bejárata hívogató. (Sajnos gyermekkönyvtár itt sincs.)

Ferencváros Börzsöny könyvtár

Belül már a kis alapterület miatt zsúfolt, magasak a polcok, hiszen a több mint 6 ezer kötetnek el kell férnie. Miközben a könyvtár beiratkozott olvasóinak több mint egyharmada gyermek. Igényelnétek, hogy legyen nagyobb tér, játszószőnyeg és gyermekbútorok?

Ferencváros könyvtár

Ebben a fiókkönyvtárban is találhatunk kölcsönözhető CD-ket (170) és DVD-ket (730). Időnként akciós a kölcsönzési díj. A legújabbak 2017-esek, de a filmek mellett hangoskönyveket és zenei felvételeket is találhatunk. Emellett pedig itt is lehet diafilmet kölcsönözni.

Ferencváros Börzsöny könyvtár

Egy másik kuckó a fiataloknak szóló Tini sarok, ahol kifejezetten nekik szóló regényválogatást találhatunk. A Te gyereked szívesen lóg(na) itt?Ferencváros könyvtár

Még egy kuckó különösebb tematika nélkül, alkalmas olvasgatásra, tanulásra, korrepetálásra, hiszen ez a leghátsó, így legcsöndesebb része a könyvtárnak.

Ferencváros Börzsöny könyvtár

Vagy akár társasjátékozásra.Ferencváros könyvtár

Itt is, mint a legtöbb könyvtárban külön találod az új könyveket. A könnyen áttekinthető forgóállványokon. 2019-ből már 250 kötetből válogathatsz. Kielégítőnek látod a választékot?

Ferencváros Börzsöny könyvtár

Ferencváros börzsöny könyvtár

A Borároshoz hasonlóan itt is több mint húszféle újság és magazin érhető el, a választék nem teljesen ugyanaz. Van olyan, amit könyvtárban is olvasnál? Ezek is kölcsönözhetők! A könyvtárosok az igényekhez alakítják a választékot. Várják a véleményeket.

Ferencváros börzsöny könyvtár

Ferencváros Börzsöny könyvtár

Szülőknek szóló kiemelést is találhatunk a polcok között.

Ferencváros Börzsöny utcai könyvtár

Minden közkönyvtárban folyamatosan cserélik az állományt. A kis forgalmú, de jó állapotú könyvek selejtezés után jutányos áron megvásárolhatók.

Ferencváros könyvtár

Az egyik kuckóban számítógépek is elérhetők fizetős szolgáltatásként. De külön, ingyen számítógépet tartanak fenn a katalógusnak. Börzsöny könyvtár

Szolgáltatások

A FSZEK-ben szokásos szolgáltatások többsége itt is elérhető: CD-kölcsönzés, DVD-, folyóirat- hangoskönyv-kölcsönzés, házhozszállítás, idegen nyelvű dokumentum, internethasználat, NAVA, számítógép-használat, szkennelés.

Lakótelepi lakosként mit szeretsz ebben a könyvtárban? Nem lakótelepi kerületi lakosként mit irigyelsz tőlük? Milyen szolgáltatást használnál szívesen? A könyvtárból egy hatalmas teraszra nyílnak az ajtók. Ha lennének ott napozóágyak, napernyők. olvasgatnál vagy kiülnél beszélgetni?